W03 - Wembley Park

London

Image

Type: FlightDeck® balconies


Sector: Residential


Client: McLaren Construction


Architect: Flanagan Lawrence


Scope: 288 FlightDeck® balconies supplied for the development, in 15 different styles.


Completed: Summer 2019


The Project

The W03 project is based in Wembley Park – the seven-acre masterplan in north west London that has created a new residential district, centred around Wembley Park Boulevard. W03 stands at the heart of the development – next to the iconic Wembley Stadium. With cafes and restaurants planned for the ground level, W03 also includes 340 contemporary residential apartments.

 
 

The Challenge

As with any high-rise residential building, especially one with multiple elevations, the challenges posed for balcony installation are increased. The elevations on W03 all varied in size, and each with different balcony requirements; meaning that different designs were required.

 

The Brooksby Response

Early on in the process, we introduced the FlightDeck® slide-on balcony concept. With the building being high rise, sitting within a very busy construction area and with accessibility issues to some of the elevations, FlightDeck® offered many benefits to our client McLaren Construction.

The installation process of slide-on was put to the test as balconies were installed from top down directly behind the scaffold strike. This saved our client time in their program as with traditional bolt on balconies this would not have been possible.

Offering in-house design, we could ensure all balcony design variations could be met. We worked closely with Sotech who provided the white banding to the front elevation. Sotech fabricated fascia panels to our drawings for us to install onto the balconies in our factory. This ensured a seamless finish to the stunning façade.

As all our balconies are manufactured offsite, we were able to store and ensure they were delivered to site in correct sequence and when required. In a busy construction environment such as Wembley Park, this was essential due to the changing nature of the program.